luni, 22 martie 2010

Fotografia situaţiei. Cadrul general

În această pagină voi încerca să redau, în linii generale, situaţia privind salarizarea cadrelor didactice. Voi selecta numai actele normative pe care le consider esenţiale în redarea, cât voi putea de clar, a situaţiei.

În octombrie 2008, Parlamentul a adoptat Legea 221, prin care salariile personalului din învăţământul preuniversitar au crescut cu un procent de 35% (aproximativ, detaliile nu contează).

În aprilie 2009, Guvernul a adoptat OUG 41/ 2009 care suspendă aplicarea Legii 221 pe perioada 1.05.2009-31.12.2009.
Din ianuarie 2010 a intrat în vigoare Legea 330/2009, a salarizării unice care, în art. 7 şi 30, menţionează că realizarea trecerii la noul sistem de salarizare se efectuează astfel încât nicio persoană să nu înregistreze o diminuare a salariului brut de care beneficiază potrivit actualelor reglementări, respectiv personalul aflat în funcţie la 31.12.2009 îşi va păstra salariul avut.
Prin urmare:
1. de la 01.01.2010 avem o nouă lege a salarizării (L 330) care prevede că salariile nu pot fi mai mici decât salariile avute la 31.12.2009;
2. din octombrie 2008 avem o lege care ne măreşte salariile (L 221) şi deci conform noii legi, salariile nu vor putea fi mai mici decât le-am avut în decembrie, dar
3. din mai 2009 a intrat în vigoare o ordonanţă care suspendă legea de mărire a salariilor (OUG 41) şi astfel
4. de la 01.01.2010 salariile vor fi nemărite, aşa cum au fost în 2008, pt că aşa le-am avut în decembrie, deoarece legea de mărire a salariilor a fost suspendată de ordonanţa de urgenţă.
În plus, în ianuarie 2010, Guvernul a adoptat OUG 1/2010, în care se menţionează expres că salariile se vor calcula în conformitate cu prevederile OUG 41/2009 (deci nemărite).
Într-o primă concluzie, legea de mărire a salariilor cadrelor didactice a fost o reglementare electorală care şi-a încetat efectele ca urmare a adoptării OUG 41/2009, care o suspendă şi a Legii 330, care o abrogă.
Se pare, aşadar, că pe cei fără prea multă şcoală, politicienii îi cumpără cu bere, mici, cârnaţi, şepci, baloane, ulei şi zahăr (acestea din urmă trimise în multe cazuri, dar cu alt scop, chiar de Uniunea Europeană), iar pe cei mai pregătiţi îi păcălesc cu legi salariale pe care tot ei le fac inaplicabile.
Ce au făcut sindicatele?
Fiind o chestiune de drepturi, au apelat la instanţele de judecată. Corect!
Şi până acum, avem două situaţii. Una în care sindicatele – unele dintre ele, de exemplu în Buzău – au dat în judecată şcolile solicitând aplicarea Legii 221 de mărire a salariilor şi au câştigat. Numai că între timp Guvernul a emis OUG 41 de suspendare a efectelor Legii 221/2008 şi creşterea salarială câştigată de sindicate nu se poate obţine decât până la 01.05.2009, când a intrat în vigoare OUG 41/2009.
În cealaltă situaţie, sindicatele – unele dintre ele, de exemplu din Tulcea – au invocat în instanţă neconstituţionalitatea OUG 41/2009. Aici a apărut chestiunea care mi-a stârnit interesul... Curtea Constituţională a respins ca inadmisibilă cererea sindicatului, fără a se putea pronunţa pe excepţie, pentru că între timp OUG 41/2009 a fost abrogată odată cu abrogarea Legii 221/2008 de creştere a salariilor.
În această situaţie, pe o imposibilitate legală de care s-a lovit Curtea Constituţională, nu putem şti dacă OUG 41 care a blocat creşterea legală a salariilor este constituţională. Între timp, iată, atât legea de mărire a salariilor cât şi ordonanţa de suspendare a efectelor acesteia au fost abrogate expres. Şi demersul legal s-a blocat aici. Şi s-a oprit aici. Ceea ce a determinat unele sindicate din Buzău să treacă la proteste nelegale. La care eu nu numai că nu am dorit să particip, dar mi-am exprimat şi public poziţia şi am solicitat oprirea protestului, ca nelegal.
Eu am şi o posibilă soluţie, dar asta e o altă poveste...

4 comentarii:

  1. esti portocaliu in cerul gurii? o ordonanata suspenda aplicarea unei legi? ai facut dreptul cu boc? ai auzit de legislativ si de executiv? de ce crezi ca li se spune asa? lasa-ne cu blogul tau, ca avem destule pe cap. noapte buna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna ziua,

    Da o ordonanta de urgenta, poate suspenda efectele unei legi, cum de altfel s-a si intamplat si cum se intampla in multe alte situatii. Acest aspect este reglementat, prin urmare, de principiu este legal, urmand ca ordonanta sa fie admisa sau respinsa printr-o lege, in intervel de 6 luni.
    Daca puteti depasi aceasta faza, ati putea observa ca alta este problema.
    O zi buna,
    EAM

    RăspundețiȘtergere
  3. esti un dobitoc, in locul tau m-as sinucuide, ai stofa de lingau si pupincurist....

    RăspundețiȘtergere
  4. Domnule Anonim,

    Sunteti cadru didactic? Daca da, Ministerul are mari probleme in selectarea personalului care sa predea copiilor daca permite unei persoane cu un asemenea limbaj, care denota, totodata, si un comportament pe masura sa ajunga la catedra.
    Daca nu suntei cadru didactic, imi pueti spune ce calificare sau ce studii aveti?

    O zi buna,
    Emil Alexandru Moise

    RăspundețiȘtergere